PREMIÈRE

Zaterdag 9 maart 2019 - 15:00 uur

Naar Huis - Branded Cinema

Naar Huis

De interdisciplinaire dansfilm 'Naar huis' vermengt drama met dans.

Het plot: een gezin dat niet met elkaar kan communiceren, komt bijeen om het sterfproces van vader bij te wonen. Wanneer het moment van sterven nadert, komen herinneringen en dagdromen uit een warm verleden terug, die de gezinsleden herinneren hoe ze nader tot elkaar kunnen komen en daadwerkelijk fysieke communicatie met elkaar kunnen beleven.

Première tijdens CineDans in het Eye in Amsterdam.

regie: Harrie Verbeek
choreografie: Jelena Kostić
productie: Branded Cinema

trailer

UITZENDING GEMIST

Vrijdag 4 januari om 20.25 uur op NPO 3


Nationale Zwelgavond

Bij het aanbreken van een nieuw jaar vol goede voornemens vindt de VPRO het tijd voor een nationale zwelgavond. In een tachtig minuten durende studioshow brengt Tim den Besten samen met gasten en publiek een ode aan de menselijke misère en krijgt melancholie ruim baan.

Soms voel je je gewoon klote. Logisch, maar vaak is het niet zo eenvoudig om dat toe te geven. Door de goednieuwsshow op social media en de tijdgeest waarin gelukkig zijn het hoogst haalbare lijkt te zijn geworden, dreigen we verstrikt te raken in een monocultuur van vreugde, succes en schoonheid. Je slecht voelen – en dat uiten – past daar niet in.

Het ophouden van de schone schijn heeft zijn weerslag op een grote groep jongvolwassenen, die kampt met een laag zelfbeeld, eenzaamheid, een constante vergelijkingsdrang en faalangst. Volgens psychiaters is het gezond om af en toe te zwelgen en je onder te dompelen in gevoelens van melancholie, mislukking en ongeluk. Tijdens De nationale zwelgavond breekt Tim den Besten samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys een lans voor het zwelgen.

omroep: VPRO

uitzending gemist